Radio-ohjattavat pienoismallit

radiostyrdTervetuloa Lynxracingin sivulle sinä radio-ohjattavien ystävä! Tällä sivulla käsitellään kaikkea radio-ohjattaviin veneisiin liittyvää. Mukaan mahtuu myös kunnon kattaus koko muun RC-skenen saralta. Sivu soveltuu mainiosti vasta harrastuksen aloittaneelle sekä pidemmälle ehtineelle konkarille.Sivustolta löytyy inspiraatiota niin valmiiden (Ready to Run) -mallien ystäville sekä niille, joiden intohimona on viilata jokainen yksityiskohta täsmälleen oman maun mukaiseksi sekä kaikille siltä väliltä.

RC-pienoismallit

Siitä asti, kun Nikola Tesla kauko-ohjasi pienoisvenettä New Yorkin maailmannäyttelyssä vuonna 1898, on ihmiskunta kehittänyt RC-pienoismalleja. Radio-ohjaus otti seuraavan suuren edistysaskeleen toisessa maailmansodassa Saksan Luftwaffen käytössä. Seuraava askel, eli harrastekäyttöön tarkoitetut pienoismallit näkivät päivänvalon jo 1960-luvulla mutta suuren yleisön harrastukseksi RC-mallit yleistyivät vasta 1970 ja 1980 -luvuilla.Radio-ohjattavat pienoismallit ovat yleistyneet huimasti viime vuosina. Hinnat ovat tulleet alas ja aidon RC-pienoismallin omistajaksi pääsee nykyään lähes jokaisen kukkarolle sopivalla budjetilla. Erilaisia autoja, veneitä sekä lennokkeja on päätähuimaava määrä ja vasta-alkajalla voikin olla vaikeuksia löytää se oma suosikkinsa ja enää ei tarvitse kantaa mukanaan pakettitolkulla paristoja, sillä RC-mallien käyttövoimaksi voi harrastaja valita sähköakkujen lisäksi bensiinin tai niinkin äksyn aineen kuin nitron!

Sähkö vai polttoaine virranlähteenä?

Vanha uskomus siitä, että sähköakkujen kanssa kulkevat pienoismallit, kuten esimerkiksi RC-autot, olisivat polttoaineserkkujaan hitaampia, ei enää nykypäivänä pidä paikkaansa. Kehittyneet nykyaikaiset litium-polymeerit (LiPo) sekä perinteisemmät Nikkeli-Metallihybridi (NiMh) -tyyppiset akut sekä uudenaikaiset harjattomat sähkömoottorit edistyneellä elektronisella ohjaustekniikalla mahdollistavat RC-autolle reippaasti yli sadan kilometrin tuntinopeuden. Lipo-akkujen keveys on toisaalta suuri valtti RC-lentokoneiden puolella.Tältä sivustolta RC-pienoismallien kanssa aikaa viettävä löytää alan uutisia, vinkkejä rakenteluun, tuote-esittelyjä sekä yhteistyökumppaneiden ilmoituksia hyödyllisten linkkien kera.Lynxracing.net toivottaa lukijat tervetulleeksi sivustolle!